Iron Lynx/Dames klar med 2024 WEC kørere

Iron Lynx og Iron Dames har annonceret deres seks kørere i FIA World Endurance Championship.

Vi har længe vist at Claudio Schiavoni skulle køre holdets Lamborghini Huracan GT3 Evo2 med startnummer 60. Han får Matteo Cressoni og Franck Perera med i bilen. Schiavoni er medejer af holdet, så det er kun naturligt at han sidder i bilen.

Cressoni var også holdkammerat med ham i både Ferrari og Porsche årene for holdet, mens Perera er Lamborghini fabrikskører. Der var ikke plads til ham i den nye Hypercar, men så kan han til gengæld bruge hans store GT3 erfaring, til at gøre bilen og hele teamet meget bedre.

Perera i flere år har kørt ADAC GT Masters, så derfor bliver FIA WEC en helt ny opgave for ham.

Iron Dames Lamborghini #83
Photo Courtesy of IMSA / Michael L. Levitt

Hos Iron Dames vidste vi at Michelle Gatting ville blive fast kører. Hun får sine to holdkammerater fra European Le Mans Series 2022, Sarah Bovy og Doriane Pin med på holdet. Trioden sluttede 2022 sæsonen af med at vinde ELMS finalen i Portimao, og skrev derved historie.

Bovy har været med på holdet som Bronzekører siden 2021 i både ELMS og FIA WEC. Hun er holdets Bronzekører igen i 2024, hvor det ny gælder LMGT3 materie i FIA WEC. Holdet sæsondebuterede i forgangene weekend med 24 timers løbet i Daytona, hvor Gatting, Bovy, Pin og Rahel Frey kørte en 6. plads hjem.

Det firkløver gjorde det endnu bedre ved 24 timers løbet på Spa 2022, hvor de vandt løbet i Gold Cup kategorien sammen.

Iron Dames sluttede GTE historien i FIA WEC af med at vinde i Bahrain i november måned, hvor det var Gatting, Bovy og Frey bag rattet.

I 2023 var Pin ude at køre i LMP2 materiel for Prema Racing i FIA WEC, hvor hun gjorde det rigtig god med Mirko Bortolotti og Daniil Kvyat som holdkammerater. De to er rykket videre til Lamborghini’s Hypercar program, som debuterer i FIA WEC om mindre end en måned. Udover FIA WEC, skal Pin også køre Formula 1 Academy for Prema Racing, som er supportserie til Formel 1, bestående af udelukkende kvinder.

Den fremtidige rolle for Frey er ikke offentliggjort – men der skal også bruges tre kørere i holdets European Le Mans Series program, hvor Gatting indtil videre er eneste annoncerede kører.

FIA WEC 2024 starter med to dages Prolog den 24.-25. februar, inden der køres løb på selvsamme Lusail International Circuit den 2. marts.

Relaterede nyheder